RE: Color quickcam win95 cuseeme vdophone cinevideo WORKS!!!!

Bill Woodland (wcw@bga.com)
Wed, 31 Jul 1996 19:45:09 -0500


>Date: 31 Jul 1996 16:19:57 U
>Reply-To: soares.carlos1@ssdgwy.mdc.com
>Sender: owner-CU-SEEME-L@cornell.edu
>From: "Soares.Carlos" <soares.carlos1@ssdgwy.mdc.com>
>To: <CU-SEEME-L@cornell.edu>
>Subject: RE: Color quickcam win95 cuseeme vdophone cinevideo WORKS!!!!
>X-To: CU-SEEME-L@cornell.edu, giorgio@xs4all.nl
>X-PH: V4.1@cornell.edu (Cornell Modified)
>X-Listprocessor-Version: 7.2(a) -- ListProcessor by CREN
>
>
>I just received my color quickcam and I only get a black rectangle for an
>image. I would appreciate any help troubleshooting this problem. I would like
>to move on to cuseeme asap! :)
>
>Here is some background: I had been using the original grayscale quickcam
>without any problems. My system is running win95 with 16MB RAM, Tyan Titan III
>motherboard with 512KB of PB cache, ATI Mach32 based graphics card (Graphics
>Ultra Plus), 2 IDE hard disks, Mitsumi Quad (IDE) and an internal IDE Zip
>drive.
>
>Upon receiving the new color quickcam, I installed the cam and the software.
>No error messages of any kind; cam was detected just as the manual said it
>should happen. I restarted the system and tried quickpict and quickmovie:
>black rectangle, no matter what settings I tried (brightness, contrast, white
>balance, etc.) I also tried changing display color depth (8, 16 and 24 bit)
>and resolution. I also tried different parallel port settings (ECP+EPP, just
>EPP, etc.); that didn't help as well.
>
>I then manually edit the system.ini file and removed the grayscale and color
>quickcam files (icluding the .dll and .drv files). I reinstalled the color
>quickcam software. Same results, black rectangle for an image.
>
>I tried the color quickcam on a friend's system (which is very similar to mine)
>and it worked! So I know the cam is not defective. It's a major CPU hog, but
>it works!
>
>I would appreciate any help with this problem. Thanks in advance!
>
>C. Soares
>csoares@ghgcorp.com
>
>

>From David Bundy at White Pine:

>Date: Thu, 06 Jun 1996 17:31:38 -0400
>Reply-To: dbundy@wpine.com
>Sender: owner-CU-SEEME-L@cornell.edu
>From: "David O. Bundy" <dbundy@wpine.com>
>To: <CU-SEEME-L@cornell.edu>
>Subject: To get Enhanced CU-SeeMe working with QuickCam
>X-Sender: dob@192.80.72.101
>X-PH: V4.1@cornell.edu (Cornell Modified)
>X-Listprocessor-Version: 7.2(a) -- ListProcessor by CREN
>
>We have gotten many users calling about the Color QuickCam crashing when
>starting Enhanced CU-SeeMe. The Problem comes when you have CU-SeeMe already
>installed and then added the QuickCam, the quickcam does not get to happy
>about setting it into 24 bit capture mode before detecting what modes it
>does support from a raw new install of CU-SeeMe. So if you had CU-SeeMe
>configured before or used with another capture card you need to make sure
>it does not try to set it into this mode. Below is a workarround from
>support.
>
>The workaround is this:
>
>edit the cuseeme.ini file
>find the [capture settings] section
>change the line CaptureDepth= from 24 to 16
>save and exit
>startup Enhanced CU-SeeMe (user gets an all-white local video window)
>go to preferences - change codec to color.
>
>The user should be all set after that.
>
>
>Good Luck
>
>Dave B.
>David O. Bundy
>VP Engineering
>White Pine Software
>40 Simon St.
>Nashua NH, 03060
>===============
>dbundy@wpine.com
>http://www.wpine.com/~dob
>Phone: 603-886-9050
>Fax: 603-886-9051
>
>
>
Bill Woodland (wcw@bga.com)
Squeek on Undernet IRC
Channel Manager #CU-SeeMe
PC only. See no MAC, Hear no MAC, Speak no MAC.
NEW URL: http://cu-seeme.cornell.edu/~WCW